Viitorul spital de pediatrie de la Târgoviște, la faza documentațiilor. Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița va fi finanțat pe fonduri europene

Publicitate

Luni, 18 decembrie, a avut loc ultima ședință a Consiliului Județean Dâmbovița pe anul 2023 și, totodată, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a făcut o retrospective a anului ce se va încheia în două săptămâni.

Cu promisiunea că anul 2024 va fi unul „cel puțin la fel de bun ca 2023”, șeful administrației județene a mărturisit că, dintre toate proiectele realizate în acest an, pe primul loc se află cele legate de investițiile în sănătatea dâmbovițenilor: cele de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și cele ce privesc viitorul spital de pediatrie ce se va construi în locul fostului Spital de boli infecțioase.

„Chiar dacă există și alte obiective importante care vor contribui la dezvoltarea județului Dâmbovița, centurile Târgoviște, Pucioasa și Fieni, Moreni și Găești, toate în valoare de peste 357.000.000 de euro, sau Programul Județean de Dezvoltare Locală, prin care asigurăm cofinanțarea a 187 de proiecte în valoare de peste 72.000.000 de euro, sănătatea copiilor, părinților și bunicilor noștri este mai importantă decât orice altceva”, a declarat președintele CJD.

Revenind la viitorul spital de pediatrie, acesta va fi construit de la zero și are o valoare de 25 milioane de euro, finanțare pe fonduri europene – POS Sănătate.

Clădirea va avea o suprafață construită de 4000 mp și 70 paturi de spitalizare continuă, bloc operator cu ATI, ambulatoriu integrat de pediatrie, 4 sau 6 locuri de spitalizare de zi, un ambulatoriu RMN și radiologie pediatrică, o parcare supraetajată de aproximativ 100 locuri pentru personal și pacienți.

În momentul de față spitalul este la faza documentațiilor, este aproape finalizat studiul de fezabilitate, iar anul viitor vor fi scoace la licitație proiectul tehnic și execuția.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!