Vicepremierul Dan Barna, o posibilă soluție pentru accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID: ”Ducerea vaccinului la poarta omului”

Publicitate

Lideri politici ai puterii, preocupați de intensificarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19!

Vicepremierul și liderul USR Dan Barna susține că o soluție pentru a creşte rata de vaccinare ar putea fi ”ducerea vaccinului la poarta omului” sau găsirea și implementarea altor soluţii ”creative”.

”Sunt necesare acţiuni mai creative şi mai ieşite din campania aceasta a mesajelor publice. (…) E vorba despre adaptarea campaniei de promovare a vaccinării la un alt tip de public şi la un alt sprijin regional. (…) Pentru a avea succes, e necesar să fim creativi. (…) Oamenii care încă n-au fost vaccinaţi nu intră pe platforme să se programeze, să caute un centru. Şi uitându-ne în ultimele săptămâni ce modalităţi de vaccinare au avut succes şi care au fost mai puţin performante, vedem că vaccinarea cu programare în centru a început să scadă, dar merg foarte bine acele evenimente de vaccinare, vaccinarea de tip spontan”, a declarat liderul politic.

Pe de altă parte, potrivit acestuia, și la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis s-a abordat această temă, subliniindu-se că pot fi gândite și soluții cu acordarea unor premii sau competiții între localități sau chiar ”o punguță cu ceva”.

Pe de altă parte, ”una dintre soluţii este ducerea vaccinului la poarta omului, implicarea primarilor în campanie. Aşa cum şi-au făcut campanie electorală de-a lungul timpului, acum le ceream – şi acesta a fost unul dintre subiectele discuţiei de la Cotroceni – implicarea comunităţilor locale, mai ales în mediul rural, unde performanţa vaccinării este mult mai scăzută decât în urbanul mare”, a spus vicepremierul.

Vă reamintim că o chemare la mobilizare a autorităților pentru o… alt fel de campanie a făcut și președintele care a declarat ieri, 18 mai, că se impune accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, subliniind că primarii şi alte autorităţi locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în acțiune. ”Chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze”, a precizat șeful statului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!