Vicepremierul Dan Barna anunță posibile reduceri de personal în sistemul public

Publicitate

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, vineri, că există posibilitatea unor reduceri de personal în sistemul public în acest an. Acesta a anunțat că fiecare companie de stat are propriile planuri de organizare și România trebuie să se încadreze în 2021 într-un deficit bugetar de maxim 7,2%, ceea ce ar putea duce la disponibilizarea mai mult angajați din cadrul instituțiilor de stat.

“Fiecare companie de stat are propriile planuri de reorganizare. Vom vedea în funcţie de decizia fiecărei instituţii care trebuie să se încadreze în aceste plafoane bugetare de până la 7 % deficit. Miza pentru noi ca ţară este menţinerea într-un deficit de 7-7,2 % maxim, iar bugetul va fi construit din această perspectivă”, a precizat Dan Barna într-o conferință de presă, relatează Agerpres. 

De asemenea, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la postul public de televiziune, că intenţionează plafonarea nivelului de sporuri acordate bugetarilor la 30 % raportat la salariul de bază.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!