Vești tot mai bune pentru COS Târgoviște. ”Este posibil ca producţia combinatului să fie repornită până la finalul anului”

Publicitate

Noi vești bune pentru salariații COS Târgoviște!

”Cadrul legislativ se modifică pentru a face posibilă preluarea COS Târgoviște de către statul român și a reporni activitate! Revenim cu noi informații după ședința de guvern și întâlnirea reprezentanților Sindicatului Valahia cu reprezentanții Ministerului Economiei”, au transmis astăzi reprezentanții sindicali de la Târgoviște.

Potrivit bursa.ro, începând de astăzi, după o pauză de șapte ani, acţiunile COS Târgovişte (COS) vor reintra la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

”Combinatul de Oţeluri Speciale a anunţat săptămâna trecută, printr-un raport publicat la BVB, că sentinţa Tribunalului Dâmboviţa din 4 decembrie 2019, prin care fusese confirmat Planul de reorganizare a activităţii COS Targovişte, este definitivă, în urma deciziei din 9 septembrie a Curţii de Apel Ploieşti.

De menţionat că, planul iniţial de reorganizare nu mai poate fi îndeplinit, iar Ministerul Economiei are intenţia de a prelua combinatul”, scrie bursa.ro

Potrivit specialiștilor în economie, unitatea metalurgică din Târgoviște, care în această vară a anunțat că va apela la o concediere colectivă și va închide porțile, ar putea să devină ”prima companie privată, în insolvenţă, la care statul devine acţionar prin conversia în acţiuni a datoriei la buget, dacă intenţia Guvernului Ludovic Orban se va materializa. În acest caz, este posibil ca producţia combinatului să fie repornită până la finalul anului, susţin oficiali ai Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), conform CursDeGuvernare.ro.”, mai scrie bursa.ro.

Mecanismul economic este explicat de articolul din Bursa pe care îl puteți citi la următorul link:

https://www.bursa.ro/dupa-mai-bine-de-sapte-ani-actiunile-cos-targoviste-reintra-la-tranzactionare-60568043?fbclid=IwAR3mkt1ZaELhFlt42Ic4Tqxg2mIFZ4VmJMBmvoFWGtvpKzj1MtT_UzMYHDA

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!