Vești foarte bune! Târgoviștenii vor circula cu același tip de autobuze ca la Berlin, Stuttgart, München, Rotterdam, Cracovia sau Madrid

Publicitate

Vești bune pentru târgovișteni, dar și pentru oraș!

Între Primăria Târgoviște și Mercedes-Benz a fost semnat contractul de furnizare a celor 28 de autobuze hibrid diesel-electric!

Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începând din acest an, va oferi călătorilor condiții excelente de transport și va reduce considerabil poluarea la nivelul municipiului.

Avantajele acestor autobuze au fost prezentate de primarul Târgoviștei, Cristian Stan: ”Autobuzul Citaro reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestuia și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea și rentabilitatea, fiind achiziționat în volume semnificative de către operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, München, Rotterdam, Cracovia sau Madrid”.

Potrivit edilului, autobuzele vor fi prevăzute cu:  Senzori numărare călători; Sistem informare călători audio-video în/out bus – panouri LED; LCD – 21.5″; Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare și 2 camere exterioare; Sistem comunicare audio-video șofer-călători; Computer de bord; Echipament de vânzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare; Validator dual; Modul comunicații autobuz-CAN; Terminal controlori;  Automat de reîncărcare bilete (instalat în autobuz); Sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică.

Vă reamintim că  valoarea contractului este una record pentru municipiu, de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fondurile europene.

Acestui proiect i se adaugă cel prin care se va completa această flotă de 28 de autobuze cu încă 12, la fel de performante, în cadrul unui alt proiect, derulat tot pe fonduri europene.

”Prin cele două proiecte amintite, valoarea investițiilor pe zona de mobilitate urbană atinge un nivel record, de aproximativ 163.000.000 lei, echivalând cu modernizarea fundamentală a transportului public în comun târgoviștean, nu numai prin achiziționarea de vehicule ecologice, dar și prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public”, a declarat edilul de la Târgoviște.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!