Vești foarte bune pentru salariații COS Târgoviște! Procedurile de salvare ale combinatului înaintează

Publicitate

Vești foarte bune pentru salariații COS Târgoviște!

Astăzi, reprezentanții Sindicatului Valahia s-au întâlnit cu reprezentanții Ministerului Economiei, pe problema preluării COS Târgoviște de către statul român.

Liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, a precizat: ”Ministerul Economiei și Ministerul de Finanțe continuă modificarea cadrului legislativ necesar preluării COS Târgoviște și în ședința de guvern din această săptămână (n.n. joi, 8 octombrie) se vor adopta modificările necesare la OUG nr 60/2019 privind stingerea unor obligații bugetare la firmele aflate în insolvență prin darea în plată”.

Totodată, potrivit sindicalistului, reprezentanții Ministerului Economiei și-au exprimat speranța ca, imediat după termenul de 23 octombrie, dat de Tribunalul Dâmbovița pentru prezentarea noului Plan de reorganizare, salariații să fie aduși la muncă pentru revizii și pregătirea tuturor liniilor de producție, în  vederea  pornirii normale a activității.

”Apelul făcut de reprezentanții Ministerului Economiei către TOȚI salariații COS Târgoviște este de a rămâne prudenți și atenți ca TOATE UTILAJELE DIN SECȚIILE DE PROTECȚIE să rămână în combinat, să nu fie descompletate sau să suporte avarii în această perioadă. În acest sens, reprezentanții Ministerului Economiei au fost de acord ca reprezentanții Sindicatului Valahia să solicite administratorului judiciar și Ministerului Economiei dreptul de a verifica respectarea acestei cerințe”, a mai informat liderul sindical.

Totodată, după finalizarea procedurilor judiciare și administrative de preluare a COS Târgoviște, Sindicatul Valahia anunță organizarea unei adunări generale cu salariații combinatului, în aer liber și cu respectarea masurilor sanitare, la care vor participa și reprezentanți ai Ministerului Economiei, tocmai pentru ca angajații să cunoască toată noua situație din surse sigure.

La întâlnirea de astăzi de la Ministerul Economiei au participat: Daniela Nicolescu – secretar de stat la Ministerul Economiei și sindicaliștii dâmbovițeni Nicolae Dragodănescu și Mihăilă Ştefan.

Săptămâna viitoare, va avea loc o nouă întâlnire cu reprezentanții guvernului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!