Vești excelente pentru turiștii care-și fac planuri de vacanță! Grecia ridică restricțiile anti-Covid!

3
Publicitate

Veste bună pentru turiști! De acum, pot călători în Grecia fără a deține certificatul verde, potrivit noilor modificări legislative.

”Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia. Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată”, se arată într-o notă informativă făcută publică pe grupul Forum Grecia.

Totodată, potrivit aceleiași informări, începând cu 15 martie 2022 călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligaţi să completeze formularul de localizare PLF.

De asemenea, nu va mai trebui prezentat certificatul verde pentru accesul în restaurante, magazine sau alte spații închise.

Cu toate acestea, ”excepţie fac angajaţii nevaccinaţi din spitale, case de bătrâni sau instituţii pentru persoane bolnave care vor face 2 teste rapide pe săptămână”, se arată în nota informativă.

Astfel, Grecia este o altă țară care renunță la regulile care au fost impuse în pandemie și care au fost extrem de strict respectate. Decizia vine după ce și alte state din Europa, precum Italia și Bulgaria, au luat aceeași decizie.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!