Vești bune pentru sectorul HoReCa! Anunțul făcut de ministrul de Finanțe

Publicitate

În următoarea ședință de guvern, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat că va propune scutirea de la plata impozitului specific pentru sectorul HoReCa până la sfârşitul anului 2020.

”Pentru contribuabilii care plătesc impozit specific unor activităţi (restaurante, hoteluri, baruri), după discuţii cu premierul Ludovic Orban, am decis să propun în următoarea şedinţă de Guvern scutirea de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului 2020”, a transmis ministrul Finanțelor, amintind că sectorul HoReCa deja a beneficiat de o scutire de la plata impozitului specific de 150 de zile in 2020.

Impozitul specific a fost introdus prin Legea 170/2016 (Legea HoReCa), intrată în vigoare în 2017, şi se aplică activităţilor hoteliere, de restaurant, bar & cafenele sau catering.

Impozitul specific se calculează în funcţie de mai multe variabile, cum ar fi rangul localităţii unde activează punctul de lucru, suprafaţa acestuia, sezonalitatea etc. şi se achită semestrial, până pe data de 25 a lunii următoare semestrului, fiecare plată reprezentând jumătate din impozitul anual datorat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!