Vești bune pentru medici și spitale! Într-o săptămână va veni prima tranșă de teste rapide. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis

Publicitate

Președintele țării, Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că se lucrează în ceea ce privește extinderea capacității spitalelor, precizând că aproximativ 300 de ventilatoare și o primă tranșă de teste rapide vor fi livrate în următoarele zile, potrivit Agerpres.

“Sunt câteva vești bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și prin asta se va extinde capacitatea secțiilor de terapie intensivă. În mai puțin de o săptămână va veni prima tranșă din 3 milioane de teste rapide, care sunt deja comandate, și pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Se lucrează, se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a spus statutului la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a avut o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVId-19 și campania de vaccinare, cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!