Vești bune pentru infrastructura de sănătate din Dâmbovița. Donație importantă și proiecte cu finanțare europeană la Spitalul Județean de Urgență

Publicitate

Vești bune pentru infrastructura de sănătate din Dâmbovița și cea mai mare unitate medicală, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Astfel, printr-o sponsorizare de la SN Nuclearelectrica SA, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a primit suma de 1.400.000 lei.

Suma a fost folosită de conducerea SJU pentru a achiziționa aparatură medicală de înaltă tehnologie, și anume: o staţie de osmoză inversă, care a fost instalată în compartimentul de dializă, o instalaţie  fluide medicale, care a fost instalată în secția boli infecţioase și un un aparat de radiologie mobilă, care funcționează în departamentul de urgenţe (UPU).

Valoarea acestor echipamente medicale este de 1.338.111,96 lei, urmând ca suma încă neutilizată, în valoare de 61.888,04 lei să fie utilizată în decursul acestui an.

Pe de altă parte, potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, în subordinea căruia se află SJU, două importante proiecte cu finanțare europeană vizează tot unitatea medicală.

Astfel, a fost semnat actul adițional la contractul care privește reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, iar în perioada următoare acest proiect de 8.113.657 lei lei va fi scos la licitație.

Pe de altă parte, potrivit șefului administrației locale, în două luni va fi lansată licitația și pentru proiectul care privește extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate, o investiție care depășește 10 milioane lei, tot finanțare europeană.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!