Vestea de care se temeau o mie de salariați și familiile lor. La COS Târgoviște, șomajul tehnic va fi înlocuit cu preavize de concediere

Publicitate

Un proverb românesc spune că boala lungă înseamnă moarte sigură! Aceasta să fie oare și situația de la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, unitate metalurgică de tradiție și extrem de mult apreciată la un moment dat în întreaga lume, în acest an 2021?

Vestea de care se temeau o mie de salariați și familiile lor a sosit în urmă cu puțin timp: ”Administratorul judiciar al COS Târgoviște anunță că șomajul tehnic se va prelungi doar până la data de 22 februarie  2021, după care va emite decizii de preaviz. Asta înseamnă că, dacă statul nu preia activele productive ale COS Târgoviște, în cca o lună de zile, salariații vor pleca definitiv în şomaj”, a transmis liderul Sindicatului ”Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

Salvarea COS este în ”terenul” statului, cadrul legislativ a fost modificat și procedurile au fost pornite în timpul fostului Guvern PNL Orban. Alegerile parlamentare și venirea unui alt ministru la portofoliul Economiei par să fi fost ghinionul COS. Actualul oficial Claudiu Năsui a cerut o reevaluare a situației, iar lucrurile tergiversează de la începutul anului, cu toate că pentru COS nu prea mai este timp, iar procedurile ar trebui să se realizeze într-un ritm accelerat.

”Timpul ne presează și este momentul ca oamenii de onoare să declare public propria poziție față de COS Târgoviște, salariații combinatului, Târgoviște și dâmbovițeni… ÎNTR-UN MOD SIMPLU ȘI ÎN CUVINTE PUȚINE… f[ră lozinci și declarații stufoase și inutile! Voi prezenta aici (n.n. – pe pagina de Facebook a Sindicatului Valahia) declarația fiecărui om politic ce ne reprezintă pe noi  în Parlamentul României… le vom analiza împreună”, a transmis astăzi Nicolae Dragodănescu.

Zilele acestea, Tribunalul Dâmbovița a acordat un nou termen și în dosarul insolvenței COS, tocmai pe 18 mai 2021.

Așadar, zilele par numărate pentru ceea ce a fost odată considerată ”perla metalurgiei” românești și nu numai.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!