Vestea anului pentru COS Târgoviște! Grupul italian Beltrame a depus o ofertă angajantă de cumpărare a activelor funcționale, de 38,3 milioane euro

Publicitate

Veste excelentă pentru Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște transmisă astăzi în exclusivitate de site-ul economic profit.ro.

”Grupul italian Beltrame a depus o ofertă angajantă de cumpărare a activelor funcționale de producție ale Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet din România, aflat de 8 ani în insolvență”, scrie sursa citată.

După cum știți, reprezentanții Grupului italian se află de câteva săptămâni la Târgoviște, unde au cerut mai multe situații financiare și au făcut (re)angajări pentru 8 zile, fiind chemați la serviciu o parte dintre specialiștii COS, pentru a porni și verifica utilajele.

Din campania electorală pentru alegerile parlamentare, când unitatea târgovișteană a fost ținta unor promisiuni PNL, ulterior ajunse pe masa USR de la Ministerul Economiei, COS Târgoviște este în agonie și așteptare, pierzând aproape o mie de salariați, trimiși în șomaj.

Între timp,  COS Târgoviște a intrat în faliment la finalul lunii iunie, la cererea companiei Distribuție Energie Electrică România (DEER) SA, însă decizia Tribunalului Dâmbovița a fost contestată și suspendată de Curtea de Apel Ploiești.

Beltrame Group este unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel și oțeluri speciale din Europa. Oferta italienilor este de 38,3 milioane euro plus TVA, relevă un document analizat de Profit.ro, și include și mai multe condiții suspensive, neprecizate însă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!