Veste tristă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat când ar putea fi atins vârful pandemiei de coronavirus în România

Publicitate

Vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins în România între 20 și 25 aprilie, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care își bazează afirmațiile pe estimările specialiștilor din minister.

Acesta a mai spus, vineri, la Piatra Neamț, că o eventuală scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 ar putea fi înregistrată spre sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie.

“Avem o estimare ca în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 spre 25 să avem un vârf, dar, mă repet, acest vârf depinde foarte mult de implicarea atât a noastră ca parte medicală, cât şi a populaţiei, prin respectarea unei norme, implicare care va duce ori la un vârf ascuţit în care vom avea un număr mare de cazuri, nu poate 10.000, poate şi mai multe, cazuri la un moment dat, fiind severe, poate vor sufoca activitatea spitalelor şi în special a secţiilor de terapie intensivă, ele fiind cele care necesită un suport cardio-vascular sau respirator sau putem avea un urcuş mai lent cu un număr de cazuri care să nu se dubleze de la o zi la alta şi cazurile să fie asimptomatice, uşoare şi medii, încât să ne dea nouă posibilitatea ca unităţi medicale să putem interna, trata şi externa alţi pacienţi care se infectează cu coronavirus.

Poate să ne gândim spre a doua jumătate a lunii mai, începutul lunii iunie să vedem un număr de cazuri din ce în ce mai mic, cazuri noi mă refer, ca să putem trata în linişte cazurile vechi şi să ne gândim la o evoluţie spre vară ca să trecem peste acest hop”, a afirmat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Așadar, România nu se poate relaxa în perioada imediat următoare, pentru că vârful pnademiei nu a fost atins încă în țara noastră.

Până acum, în România există 5 467 de români confirmați cu coronavirus, iar 270 de români au fost declarați morți din cauza infectării cu virusul COVID-19.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!