Veste proastă pentru persoanele cu Certificat verde fals! Acestea pot fi depistate mai ușor după ce aplicația de detectare a cazurilor Covid a fost actualizată

Publicitate

Aplicația care raportează cazurile de infectare cu Covid-19 a fost actualizată, astfel încât să detecteze certificatele verzi false. Din cauza tehnologiei utilizate, însă, unele dintre documentele oficiale emise la farmaciile problematice ar putea fi marcate și ele drept incorecte, scrie evz.ro.

Același lucru s-a întâmplat și în Germania, unde aplicația a detectat foarte multe persoane care dețineau certificate verzi false. În astfel de contexte, nu doar persoana care deține certificatele va avea probleme, ci și persoanele prin care a obținut documentul. În Germania mai multe coduri QR erau puse la vânzare la prețul de de 350 de euro. În luna octombrie falsificatorii ar fi emis peste 500 de certificate de vaccinare, scrie Evz.ro.

Dacă există persoane care consideră că evită noua procedură prin neinstalarea actualizării aplicației de avertizare CORONA, vor avea parte de o surpriză. Nu doar această aplicație emite avertizări cu privire la documente falsificate, ci și aplicația CovPassCheck, scrie evz.ro.

Cu ajutorul acestei aplicații operatorii de cluburi sau restaurante verifică certificatele digitale de vaccinare și detectează falsurile mult mai ușor.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!