Veste excelentă! Spitalul Municipal Moreni în plină acreditare a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate

Publicitate

Veste bună pentru pacienții din zona Moreni sau care aleg să se trateze la Spitalul municipal Moreni!

Eforturile comune ale municipalității morenare și ale conducerii Spitalului municipal în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii sanitare locale au fost încununate de succes.

Vizita de acreditare de 7 zile s-a încheiat, rezultatele sunt pozitive, iar Spitalul municipal Moreni a intrat în procedura de obținere a Acreditării ANMCS (Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate) – ciclul II.

”Îmi exprim aprecierea și mulțumirea față de toți cei implicați în acest proces  – de la Spitalul municipal și din Primăria Moreni. Vom continua să depunem toate eforturile pentru îmbunătățirea activității Spitalului municipal atât în ceea ce privește salariații, cât mai ales în ceea ce privește serviciile oferite beneficiarilor”, a declarat Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni.

Anul acesta la Spitalul Municipal din Moreni au ajuns trei loturi de aparatură medicală modernă în cadrul proiectului ”Dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului municipal Moreni”. Astfel, de anul acesta unitatea medicală din Moreni a fost dotată cu: o platformă complexă cu laser de ultimă generație pentru tratarea tuturor problemelor dermatologice, video-endoscop ORL flexibil, timpanometru, audiometru, video otoscop, unitate ORL, oftalmoscop direct și indirect, otoscop și dinamometru, laringoscop, aparat cu radiofrecvență fracționată, mese de examinare și tratament,  aparat de monitorizare EKG, eco doppler, doppler vascular, rinomanometru, negatoscop, spirometru, sterilizator rapid, EKG portabil, electrocardiograf, lămpi de examinare, tensiometre, termometre și truse de prim-ajutor, dar și ecograf oftalmologic, biometru optic, optotip, tonometru portabil, aparat de ultrasunete, foropter automat, topograf corneean, masă oftalmologică, dinamometru, videodermatoscop digital, aparat de tratare hiperhidroză, defibrilatoare, dispozitive vizualizare sistem periferic venos, aparat determinare hemoglobină, precum și alte ustensile sau aparate necesare desfășurării unui act medical la standarde înalte.

Toate aceste echipamente  medicale au intrat în posesia Spitalului Municipal anul acesta.

De asemenea, în cadrul unui proiect selectat pentru finanțare (în valoare totală de 10.640.130,60 de lei), instituția sanitară din Moreni va beneficia de reabilitarea integrală și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și de instalarea de sisteme moderne pentru detectare, semnalizare și alarmare incendii.

Proiectul este finanțat 100% din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare  și se va implementa în parteneriat cu Spitalul municipal Moreni pe o perioadă de 15 luni.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!