Veste excelentă pentru români! Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care plafonează prețurile la gaze și electricitate

Publicitate

Ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la gaze și electricitate a fost aprobată de Guvern. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu. În urma acestei măsuri vor avea de câștigat peste 8 milioane de gospodării, scrie aradon.ro.

„Românii vor avea parte de susţinerea Guvernului pentru plata facturilor la energie pentru încă un an de zile! De noile măsuri, care intră în vigoare de la 1 aprilie, la energie electrică beneficiază 8 milioane de gospodării, iar la gaze naturale toate gospodăriile racordate, indiferent de consum! Alături de prim – ministrul Nicolae Ciucă şi colegii din Guvern am aprobat Ordonanţa de urgenţă privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023”, a scris pe Facebook Virgil Popescu.

Ordonanța prevede plafonarea prețurilor finale facturate la energie electrică pentru clienţii casnici vulnerabili sau care se pot regăsi într-o situaţie de sărăcie energetică, pe două tranşe de consum, pe baza consumului mediu lunar realizat în anul 2021 şi a preţurilor finale la gaze naturale:

-maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh
-maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100 kWh şi 300 KWh inclusiv.

Pentru consumatorii casnici, la gaze naturale preţul reglementat va fi de maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus, scrie aradon.ro.

Ordonanța mai prevede plafonarea preţurilor finale facturate pentru energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii non-casnici, excepţie fiind marii consumatori care vor beneficia de schema specifică industriei, la maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus. La gaze naturale, preţul va fi de maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor noncasnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh, precum şi în cazul producătorilor de energie termică destinată consumului altor clienţi.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!