Veste excelentă pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița! Aviz tehnic favorabil pentru traseul Drumului Expres Găești – Ploiești

Publicitate

Traseul Drumului Expres Găești – Ploiești are aviz tehnic favorabil! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, inițiatorul acestui proiect, a anunțat că astăzi Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR a aprobat analiza multicriterială 2, prin care a fost stabilită varianta de traseu a Drumului expres Găești – Ploiești, soluție care va intra în etapa de proiectare.

”Punctele de vedere ale Consiliului Județean Dâmbovița referitoare la această variantă au fost susținute, în permanență, de către secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

Așadar, varianta de drum aprobată are o lungime de aproximativ 82 de km.

Totodată, mă bucur să văd că la elaborarea documentațiilor necesare pentru Drumul Expres Găești – Ploiești au fost luate în calcul Inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște și varianta de ocolire a orașului Găești, ambele fiind proiecte ale CJ Dâmbovița.

Mulțumim echipei de specialiști de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și echipelor de proiectanți, mulțumim secretarului de stat Ionuț Săvoiu și tuturor primarilor dâmbovițeni pentru implicarea în acest proiect extrem de important pentru toată zona de sud a României”, a precizat Corneliu Ștefan, șeful administrației județene.

Valoarea estimată a întregului proiect este de aproximativ 615 milioane de euro (TVA inclus).

Localitățile dâmbovițene ce vor fi parcurse de Drumul Expres Găești – Ploiești, la acest moment, sunt: Crângurile, Petrești, Găești, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comișani, Gura Ocniței, Bucșani, I.L. Caragiale, Dărmănești și Vlădeni, iar traseul continuă în județul Pahova cu Mănești, Filipeștii de Târg, Cocorăștii Colț, Târgșoru Vechi, Brazi, Bărcănești, Ploiești.

Sunt prevăzute 9 noduri rutiere care vor asigura conectarea la Autostrada A1, DN7, DN 72, DJ 702B, DN 71, DN 1A și Autostrada A3.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!