Veste excelentă! Dâmbovița, primul județ căruia i-au fost aprobate cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

209

Veste deosebit de importantă pentru Dâmbovița care este de astăzi primul județ căruia i-au fost aprobate cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Astfel, potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ 1.380.000.000 lei în 137 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, podețe, rețele de apă și apă uzată, proiecte ale căror beneficiari sunt, în final, cei peste 500.000 de dâmbovițeni.

Situația proiectelor aprobate prin „Anghel Saligny” este următoarea:

Pentru Consiliul Județean Dâmbovița – 4 proiecte a căror valoare se ridică la 140 milioane lei. Acestea sunt proiecte de o importanță covârșitoare pentru infrastructura rutieră a județului, și anume: Centura orașului Găești – Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești – 80.239.363 lei; Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni – 40.932.715 lei; Modernizare DJ 714 sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului – 9.832.976 lei; Reabilitare DJ 712A Runcu – Râu Alb – 8.994.947 lei.

Pentru 38 de primării sunt finanțate 40 de proiecte pentru apă și canalizare, în valoare totală de peste 610 milioane lei.

62 de primării vor avea finanțare pentru 93 de proiecte pentru drumuri și poduri, cu o valoare de aproximativ 637 milioane lei.

”Sunt primării care au depus cereri de finanțare pentru drumuri și poduri, dar și pentru rețele de apă și canalizare”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele CJD, urmând a reveni cu detalii despre fiecare proiect din fiecare localitate a județului.

”Comparativ, în 10 ani de PNDL I și II, au fost semnate contracte de 1,1 miliarde de lei, iar astăzi, prin „Anghel Saligny”, au fost aprobate proiecte de investiții de 1,38 miliarde de lei.  Atragem fonduri într-o perioadă în care investițiile sunt mai mult decât necesare, fără a mă referi însă doar la creșterea gradului de confort al dâmbovițenilor.

Banii pe care îi aducem în Dâmbovița vor crea o reacție în lanț.  Vor fi înființate noi locuri de muncă, iar mediul privat din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, beneficiare ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acest lucru va crește atractivitatea județului nostru și a tuturor comunităților locale atât din punct de vedere economic, cât și social”, a declarat șeful administrației județene.

Merită amintit că administrația județeană, așa cum este normal, nu a ținut cont de culoarea politică a primarilor și a susținut proiectele tuturor. ”Pentru că, așa cum spuneam la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, dezvoltarea județului nostru este o muncă de echipă, administrație publică – dâmbovițeni”, a mai spus președintele CJD.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!