Veste bună pentru șoferi! Tarifele polițelor RCA ar putea fi plafonate pentru 6 luni. Cât vor plăti conducătorii auto pentru asigurările auto

1
Publicitate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să fie limitate pe șase luni tarifele polițelor de răspundere civilă auto. Măsura se va aplica atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. Societățile care depășesc tarifele de referință plafonate vor primi amenzi de la 1.000 lei la 50.000 de lei. Pentru a se aplica proiectul, acesta trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

“Această propunere a fost înaintată de către ASF prin Ministerul Finanțelor și este o limitare având ca reper tarifele de referință. Dacă va fi adoptată, aceasta va fi pe o perioadă de 8 luni. Propunerea vine ca urmare a unei analize pe care ASF a făcut-o și urmează să protejeze consumatorii”, a precizat Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al instituției, la Digi 24.

Important de menționat însă este că tarifele de pe site-ul ASF sunt unele de referință, însă societățile de asigurări au libertatea să practice alte prețuri, mai mari, pe baza cheltuielilor interne, cu dosarele de daune, a experienței cu daunele, care pot fi cu peste 36% mai mari.

Plafonarea vine după ce sectorul asigurărilor a fost zguduit în ultimii ani de mai multe falimente. Ultimul dintre acestea este cazul City Insurance, care avea o cotă de 45% pe piața RCA. City a intrat în insolvență în a doua parte a anului trecut. După falimentul City Insurance, prețul polițelor auto aproape s-au dublat.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!