Veste bună pentru nevaccinați! Cei care se infectează cu Omicron au un risc mai mic de a face forme severe

Publicitate

Persoanele care nu sunt vaccinate și s-au infectat cu varianta Omicron pot avea un risc mai mic de a face forme grave ale bolii, de a ajunge la spitalizare sau la deces. Acestea sunt rezultatele unui studiu din Africa de Sud, transmite Reuters, potrivit cotidianul.ro.

Studiul a fost realizat de Institutul Naţional de Boli Transmisibile (NICD) din provincia Western Cape, însă deocamdată nu a fost supus procedurii de verificare. În cadrul cercetării au fost comparați aproximativ 11.600 de pacienţi din primele trei valuri epidemice cu alţi aproximativ 5.100 din valul Omicron care a început în noiembrie. În urma acestor rezultate s-a demonstrat că varianta Omicron nu pune atât de mult în pericol viața oamenilor, nefiind înregistrate spitalizări sau decese, scrie sursa citată.

Cercetătorii încearcă, în acest moment, să își dea seama dacă aceste efecte vin ca urmare a unui imunizări în masă (vaccinare sau trecere prin boală), sau dacă există anumite caracteristici ale variantei Omicron.

Astfel, virulența mai mică a acestei tulpini poate scădea cu aproximativ 25% riscul de a ajunge în stadiul de spitalizare cu forme severe sau la deces, comparativ cu Delta’, afirmă autorii studiului, potrivit cotidianul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!