Veste bună pentru dâmbovițeni! CNAIR a semnat contractul de modernizare și lărgire la patru benzi a DN 71 în zona Bâldana-Târgoviște-Sinaia

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul de Modernizare DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia km 0-km 44+130 de lărgire la patru benzi și km 51+041-km 109+905, Lotul 1 (sector 1).

Câștigătorul este consorțiul dintre Asocierea Aqua Park, Mavgo Holding, Hydrostroy AD, VDH AD Maxi Construct. Valoarea contractului este de 587, 5 milioane lei pentru traseul cu o lungime de 44 kilometri, sursa de finanțare fiind Fonduri Europene Nerambursabile. Prețul calculat per km este de 13.356.033 lei fără TVA, echivalentul a 2.782.500 euro/km.

Proiectul are o durată de realizare de 36 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. De asemenea, lucrarea va avea un termen de garanție de 90 de luni.

Prin realizarea investiției se va obține, în primul rând, o legătură rutieră corespunzătoare între București și Târgoviște cu o scădere semnificativă a timpilor de parcurs, dar beneficiile sunt mult mai numeroase.

Modernizarea DN71 asigură corelarea cu proiectele de infrastructură mare deja demarate la nivel de Coridor IV și IX Pan European, aflate în diferite stadii de implementare, dar și accesibilitate corespunzătoare la rețeaua TEN-T dinspre/spre rețeaua de drumuri locale și municipiul București.

“Am participat, astăzi, în calitatea de reprezentant al Guvernului României, la un eveniment de o importanță deosebită pentru județul Dâmbovița: semnarea contractului având ca obiect proiectare și execuție “Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km 0+00 – 44+130 lărgire la patru benzi de circulație și km. 0+00 – km 44+130 la patru benzi de circulație.

După 30 de ani de amânări succesive a fost nevoie de un guvern PNL care să se implice hotărâtor în rezolvarea acestei probleme, iar rezultatele se văd: la doar un an de la preluarea guvernării, au fost depășite toate obstacolele și, prin semnarea contractului de proiectare și execuție, proiectul a intrat în linie dreaptă.

Evenimentul la acre am participat astăzi marchează doar primul mare proiect de infrastructură rutieră din Dâmbovița readus la viață de Guvernul liberal, lista obiectivelor pe care ni le-am propus pentru dezvoltarea județului fiind mult mai lungă”, a transmis Virgil Guran, președile PNL Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!