Vehiculele rutiere lente, care merg cu maxim 25 km/h, vor fi înmatriculate și înregistrate de RAR

Președintele României, Klaus Iohannnis, a promulgat legea care prevede că vehiculele rutiere care se deplasează cu maximum 25 km/h să fie înmatriculate și înregistrate de către Registrul Auto Român.

Excepție fac doar cele înmatriculate într-un alt stat membru UE, precum și tractoarele forestiere și cele achiziționate din fonduri nerambursabile.

“Prezenta propunere legislativă vizează modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2002 privind omologarea, eliberare cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România, în sensul introducerii unei noi categorii de vehicule, și anume a vehiculelor lente, pentru a putea fi înmatriculate și înregistrate de către Regia Autonomă <<Registrul Auto Român>>, nefiind prevăzut la momentul actual în legislația națională  o procedură permisivă cum este cazul altor țări membre UE”, potrivit senatorului UDMR Czeke Attila, inițiatorul proiectului, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Deputatul UDMR explica faptul că din categoria vehicule rutiere lente face parte o gamă variată de vehicule, care oferă soluții eco-fiendly, precum și soluții de transport avansate cu vehicule electrice pentru a reduce poluarea cu CO2, conform Mediafax.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!