Vârsta de pensionare ar putea crește la 70 de ani. Precizările vicepremierului pe această temă

Publicitate

Veste primită nu tocmai bine de români! Vârsta de pensionare ar putea crește la 70 de ani.

Vicepremierul Raluca Turcan a fost cea care a făcut mai multe precizări legate de subiectul vârstei de pensionare. „În momentul de faţă nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani, însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public ca, dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare. Se lucrează la un proiect. Dacă vă aduceţi aminte, există şi în Camera Deputaţilor un astfel de proiect prin care să poţi să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susţinere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură. În momentul de faţă, nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a transmis Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Guvernul PNL susține că dorește să le ofere celor care sunt dornici să se întoarcă la muncă și după pensionare șansa să o facă.

Vestea vine la câteva săptămâni după ce, spre finalul lui 2019, și președintele Iohannis a declarant că există meserii în care persoanele ar putea opta pentru a rămâne angajate și după îndeplinirea vârstei legale de pensionare.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!