Varianta Delta a virusului Covid-19 se răspândește cu ușurință la copiii nevaccinați! Specialiștii militează pentru programe de testare în școli!

Publicitate

Varianta Delta a virusului Covid-19 este periculoasă pentru copiii care nu sunt vaccinați și, mai mult decât atât, ea se răspândește mult mai repede, motiv pentru care specialiștii atrag atenția asupra faptului că vor fi necesare programe de testare în școli, scrie Antena3.ro.

Foarte mulți medici și specialiști atrag atenția că o dată cu venirea toamnei imunitatea populației o să scadă semnificativ. Fiind perioada în care copiii vor începe școala, se atrage atenția asupra posibilității apariției focarelor de infecție, care se pot extinde și în familiile elevilor, scrie sursa citată.

De altfel, se pare că pentru a evita valul al patrulea nu este suficient doar ca adulții să se vaccineze, ci și copiii, însă până în acest moment rata de imunizare a acestora nu este suficient de mare.

Specialiștii europeni susțin că închiderea școlilor ar trebui să fie o ultimă opțiune, cea mai bună soluție fiind implementarea unor programe de testare în interiorul instituțiilor, pentru ca la cea mai mică suspiciune cei mici să poată fi testați. De asemenea, regulile de igienă și de distanțare la nivelul clasei ar trebui să fie păstrate pentru a se împiedica răspândirea virusului, potrivit Antena3.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!