Vântul face ravagii în Dâmbovița! Zeci de solarii distruse în patria legumicultorilor

Publicitate

Solariile legumicultorilor din comuna Băleni au fost distruse de vântul puternic, care le-a provocat pagube pe măsură.

E dezastru în comuna dâmbovițeană din cauza rafalelor puternice de vânt. Agricultorii sunt disperați si susțin că pagubele produse de vijelie sunt extrem de mari. Zeci de solarii au fost rupte pe parcursul zilei de astăzi, 2 aprilie.

 

Unii fermieri încearcă să-și repare singuri solariile, dar vântul suflă în continuare cu putere. La fața locului a ajuns și Vlad Pătrașcu, directorul Direcției Agricole Dâmbovița.

„Comunitatea din comuna Băleni a fost afectată de un vânt puternic care a provocat daune semnificative în zona solariilor de legume.

Ne pare rău să aflăm despre pagubele suferite de fermieri din cauza acestui fenomen neașteptat. Cu toții ne dorim ca agricultura să prospere și să aducă beneficii întregii comunități.

În aceste momente dificile, este important să ne unim eforturile și să ne oferim sprijinul reciproc. Să ne ajutăm vecinii să-și reconstruiască solariile și să revină rapid la activitatea agricolă.

Cu determinare și solidaritate, vom depăși împreună aceste provocări naturale și vom continua să creștem și să ne dezvoltăm în comuna Băleni.

Să fim alături de fermieri și să-i sprijinim în eforturile lor de refacere a culturilor și de reluare a activității agricole”, a transmis șeful Direcției Agricole Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!