Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea la chiuvetă: “Nu pot înţelege cum te poţi dezice de toate valorile profesiei pe care o practici. Nu ar trebui să mai practici meseria asta după o astfel de situaţie”

Publicitate

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și-a manifestat disprețul față de persoanele care, deși sunt cadre medicale, aleg să continue fenomenul despre care s-a vorbit extrem de mult, și anume vaccinarea la chiuvetă. El a precizat că din acel moment, când medicii aleg să facă un asemenea fapt, nu ar mai trebui să profeseze niciodată.

„Aceste cazuri pe mine mă lasă fără replică şi fără cuvinte pentru că nu pot înţelege cum te poţi dezice de toate valorile profesiei pe care o practici, pentru care te-ai pregătit atât de mult timp. Cum poţi pentru, poate, nişte avantaje financiare, mă gândesc, că altfel nu înţeleg de ce ar fi putut să facă asta. Este complet descalificabil astfel de activitate, este jenant pentru corpul medical că trebuie să vedem şi astfel de situaţii, din păcate, pe care o parte puţină, din fericire, a colegilor noştri iată că o practică”, a declarat Valeriu Gheorghită, potrivit Gândul.ro.

Valeriu Gheorghiță a declarat că medicii trebuie să aibă o anumită onoare și să nu se coboare până la astfel de fapte care nu le fac deloc cinste. Fenomenul nu a apărut doar în România, ci și în alte state europene, acolo unde însă există pedepse aprige pentru medici. Cu toate acestea, vaccinarea la chiuvetă continuă să existe.

„Cred că un pic de onoare ar trebui în situaţia asta şi nu ar trebui să mai practici meseria asta după o astfel de situaţie, adică măcar atâta onoare să ai, să spui: nu sunt făcut pentru… am pierdut testul de onoare şi de deontologie profesională şi atunci mă las de activitatea asta. Astfel nu văd cum te poţi reabilita moral, profesional, în faţa corpului medical şi în faţa oamenilor”, a afirmat Gheorghiţă, potrivit Gândul.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!