Valeriu Gheorghiță despre respingerea certificatului verde: „Dacă s-a respins urgentarea, eu înţeleg că nu avem o urgenţă epidemiologică”

Publicitate

Valeriu Gheorghiță s-a arătat nemulțumit de faptul că certificatul verde a fost respins, spunând că el reprezintă un act necesar, mai ales în contextul situației epidemiologice din momentul de față. De asemenea, Reprezentanţii USR susţin că prin respingerea certificatului a luat naștere: „o coaliţie monstruoasă împotriva sănătăţii publice”, scrie Alephnews.ro.

Dacă s-a respins urgentarea, eu înţeleg că nu avem o urgenţă epidemiologică. Cred că ceea ce semănăm în momentul de faţă vom culege mai târziu. Acesta este lucru pe care eu îl înţeleg ca om şi ca coordonator al campaniei de vaccinare”, spune Valeriu Gheorghiţă, potrivit sursei citate.

De asemenea, acesta atrage atenția asupra faptului că măsurile care sunt luate acum vor avea efecte în viitor, iar din acest motiv ele trebuie să fie foarte bine calculate.

Ca medic, eu cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente, să fie logice încât să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivel populaţional, dar, în egală măsură, să stimuleze rata de vaccinare, pentru că altfel, dacă măsurile sunt doar pentru scăderea numărului de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar nu putem creşte rata vaccinală, vom avea aceeaşi populaţie receptivă în perioada lunilor următoare, deci situaţia nu se va schimba”, spune Valeriu Gheorghiţă.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!