Val Vâlcu şi Alfred Bulai despre un film creat pe baza poveștii Nadiei Comăneci: “Ar putea să ia Oscarul. A fost un fenomen”

Publicitate

Val Vâlcu şi Alfred Bulai au vorbit despre posibilitatea de a crea un film care să propulseze cinematografia românească în topul celor mai bune din lume. Dat fiind faptul că nu se exploatează cum se cuvine “resursele” țării, în acest moment producția de film din țara noastră nici măcar nu se gândește să-și etaleze ideile.

Câteva filme care ar face ravagii, după cum spun cei doi, ar fi cele formate în jurul personalităților precum Nicolae Ceaușescu, Nadia Comăneci sau Gică Hagi.

„Un film despre Nadia Comăneci ar putea să ia Oscarul. Hagi e un fotbalist mare, dar Nadia a fost un fenomen, a schimbat gimnastica lumii. Şi nu există… la cineaştii noştri nici măcar ideea de a face un asemenea film, ceea ce nu ar fi chiar imposibil. (…) Iar finanţare pentru această producţie ai putea găsi inclusiv în Canada, pentru că ei au rămas centraţi… Ea a avut, după aceea, o carieră senzaţională în Canada şi au adoptat-o într-un fel.

Am avut numeroase accidente şi chestii în Româna în urma cărora puteau fi făcute multe filme. Nu uitaţi: filmul ‚Explozia’ a fost după un caz real”, a afirmat Alfred Bulai, potrivit Dcnews.ro.

Aceștia nu s-au sfiit însă să discute și politică, despre diferențe și asemănări între partide, spunând că AUR a devenit “frecventabil” datorită acțiunilor întreprinse de USR:

“Problema naţionalului şi a culturii naţionale, lucrurile acestea vor rămâne. Sigur că se epuizează, se erodează temele, ar trebui să inoveze în permanenţă, să aibă şi noi formule, să aibă mai mulţi politicieni pentru că, de fapt, acum public îl ştim pe domnul Simion şi pe Şoşoacă, pe care au dat-o afară, nu mai e de la ei. Claudiu Târziu, mai ştiu câţiva… (…) AUR are foarte multe lucruri pe care poate să le facă, numai că, repet, la ei e o problemă de redefinit politicile într-o manieră care să îl facă mult mai frecventabili.

Noroc că USR i-a făcut mai frecventabili (n.r. – trimitere la momentul în care USR PLUS a decis să susţină moţiunea de cenzură depusă de AUR împotriva Guvernului Cîţu), pentru că în momentul în care s-au pliat pe o acţiune a lor, deja nu mai este cineva cu care nu putem discuta. Vom vedea, însă problema nu este cât de frecventabili eşti că aceea că, în condiţiile în care guvernanţii ajung într-o situaţie limită şi nu suntem foarte departe, partidele radicale sunt alese chiar şi pe ideea de sancţiune”, a spus Alfred Bulai, potrivit Dcnews.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!