Val de pensionări în rândul profesorilor din Dâmbovița. Epidemia de coronavirus și școala online i-au împins să renunțe la activitatea didactică

Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița se confruntă cu un număr foarte mare de cereri de pensionare în ultima perioadă.

Numeroși profesori din județul nostru care îndeplinesc condițiile de pensionare cer ieșirea din activitate. Potrivit reprezentanților IȘJ Dâmbovița, de la începutul anului, numai puțin de 58 de cadre din sistemul educațional dâmbovițean au cerut să se pensioneze.

Motivele principale pentru care profesorii își doresc să renunțe la activitatea didactică sunt epidemia de coronavirus și școala online, unde nu toți stăpânesc acest tip de școală. Conducerea IȘJ Dâmbovița face demersuri serioase pentru a suplini lipsa cadrelor didactice.

„Avem mai multe solicitări de ieșiri la pensie comparativ cu anul trecut. În general, putem accepta o cerere de acceptare de pensionare în timpul anului, dar numai în cazuri excepționale. Cine ne-a cerut pensionarea în timpul anului școlar, am aprobat-o din start.

Anul trecut cererile de pensionare erau câteva, acum depășesc câteva zeci. Atunci când primim cereri de pensionare, facem ședințe publice, și acolo repartizăm cadre didactice.

Încă mai avem în județ profesori nerepartizați după concursul de titularizare din vară. Am avut o sută și ceva de candidați, iar noi aveam doar 50 de posturi vacante. Sunt oameni în așteptare și apelăm la ei. Apelăm la varianta plata cu ora pentru titularii existenți, adică suplimentarea normei didactice plătite, evident, sau există și varianta în care să aduci un pensionar care dorește să lucreze și care stăpânește bine tehnologia, pentru că sunt destui care nu știu”, a precizat Sorin Ion, inspectorul general școlar al IȘJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!