Val de controale în țară! Mii de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție și încălcarea măsurilor sanitare anti-COVID-19

Publicitate

7.400 de operatori economici şi peste 13.000 de obiective de interes, printre care 4.900 de restaurante, terase sau fast-food-uri, au fost verificate, în ultimele 24 de ore, cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

”În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost desfăşurate peste 1.400 de acţiuni punctuale de control, în atenţie fiind obiectivele economice supuse restricţiilor şi zonele cu risc epidemiologic ridicat”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Totodată, peste 97.000 de persoane au fost verificate de polițiști, fiind identificate aproximativ 8.300 care nu respectau măsurile de protecţie sanitară.

”În ultimele 24 de ore, au fost aplicate aproximativ 8.500 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1,8 milioane de lei. Aproximativ 7.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, iar în jur de 1.500 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie sau pentru încălcarea restricţiilor privind organizarea activităţii de transport a persoanelor ori pentru organizarea sau participarea la evenimente publice ori private”, a mai informat purtătorul de cuvânt al MAI.

Totodată, au fost întocmite şase dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dintre care unul la nivelul municipiului Bucureşti.

În Dâmbovița, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, au efectuat 3184 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină, iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 3100 lei, în conformitate cu Legea 55/2020.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!