Val de contaminări fără precedent în Europa. 17 dintre cele 52 de țări și-au doborât recordurile de îmbolnăviri în ultima săptămână

Publicitate

Europa a devenit în ultimele zile epicentrul pandemiei de COVID-19!

Mai mult de 4,9 milioane de contaminări s-au înregistrat în țările din Europa în ultimele şapte zile (cu aproape 60% mai mult decât săptămâna precedent) nivelul de contaminare fiind fără precedent.

Potrivit EuropaFM, care preia o analiză realizată de agenția France Presse, ”Europa a depăşit pragul de 100 de milioane de cazuri înregistrate de la descoperirea coronavirusului SARS-CoV-2 în decembrie 2019, mai mult de o treime din totalul contaminărilor de pe glob”.

Primele zece ţări cu cea mai mare incidenţă (număr de cazuri pe şapte zile la 100.000 de locuitori) din lume sunt toate în Europa, în top fiind Danemarca (incidenţă de 2.045), Cipru (1.969) şi Irlanda (1.964).

52 de ţări şi teritorii alcătuiesc regiunea Europei, iar 17 dintre ele şi-au doborât în ultimele zile recordul de cazuri depistate într-o săptămână.

Franţa, cu peste un milion de cazuri (1.103.555) în ultimele şapte zile, este una dintre ele.

Petrecerile de Revelion, cu o participare numeroasă, precum şi focurile de artificii au fost anulate anul acesta la Londra, Paris și Madrid, din cauza transmiterii cu repeziciune a variantei Omicron.

Singurul lucru mai bun în toată această statisrică este că, în Europa, accelerarea contaminărilor nu este însoţită, deocamdată, de o creştere a deceselor.

În România, prima zi din an a venit cu 1.451 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19 și 26 de decese, iar pentru astăzi, 2 ianuarie, s-au raportat (în ultimele 24 de ore) 958 de cazuri noi de persoane infectate şi 17 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, merită amintit că populaţia europeană este uşor mai vaccinată decât media mondială. Astfel, 65% dintre europeni sunt cel puţin parţial vaccinaţi, dintre care 61% sunt complet vaccinaţi.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!