Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România! Noul vaccin va fi folosit doar pentru persoanele între 18 și 55 de ani

Publicitate

81.600 doze de vaccin AstraZeneca au ajuns la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse la București pe cale terestră.

În primă fază, dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca vor începe săptămâna viitoare, de pe 10 februarie. Noul vaccin care va fi folosit doar pentru persoanele între 18 și 55 de ani.

Vă reamintim că Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România, după PfizerBioTech și Moderna.

Până astăzi, în România au fost administrate 840.812 doze la un număr de 647.690 persoane din care: 454.568 persoane vaccinate cu 1 doză și 193.122 persoane vaccinate cu 2 doze.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!