Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou

Publicitate

Veste importantă pentru români! Primele vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea fi administrate în România pe final de 2020, între Crăciun și Anul Nou, a transmis Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

“Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a precizat Valeriu Gheorghiță pentru Digi 24.

Acest lucru se va întâmpla la scurt timp după livrare, chiar între Crăciun și Anul Nou, la o zi-două după ce vaccinurile ajung în țară, a mai adăugat acesta.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a mai spus că BioNTech și Pfizer vor trimite în țara noastră o tranșă inițială de până la 10 000 de doze de vaccinuri, cu care pot fi vaccinați 5 000 de angajați ai spitalelor, în condițiile în care e nevoie de două doze pentru imunizare.

“Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600 000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300 000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a încheiat Valeriu Gheorghiță.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!