Vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna sosește în România. Vor fi mai puține doze decât Pfizer BioNTech, iar medicii vor decide ce va folosi dintre cele două

Publicitate

Miercuri sosește în România prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 de la Moderna!

Potrivit coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva noului coronavirus, dr. Valeriu Gheorghiţă, este vorba despre aproximativ 14.000 de doze de vaccin, pe primul trimestru din acest an urmând să sosească în total 400.000 – 450.000 de doze maximum.

”Sunt foarte puţine doze de vaccin de la Moderna”, a spus medicul militar care precizat că tranşele vor fi o dată la o săptămână sau două săptămâni. ”Nu este un calendar încă stabilit. Sunt foarte puţine. Chiar dacă am vrea să lăsăm la alegerea persoanelor, nu poţi, pentru că vor fi centre care nu vor avea. Dar ele sunt la fel, nu există nicio problemă. Tot două doze, tot ARN mesager, au aceeaşi eficacitate, acelaşi profil de siguranţă”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai declarat că decizia privind folosirea unui tip de vaccin dintre cele două aprobate în Uniunea Europeană – Pfizer sau Moderna – va fi luată de medic: ”Depinde câţi mai are pe lista de aşteptare, dacă mai are trei pacienţi, nu se va desface un flacon de zece doze”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Până astăzi, la ora 17, în România, în prima etapă de vaccinare dedicată personalului medical și din asistența socială, numărul total de persoane vaccinate este de 125.190 (prima administrare).

În ultimele 24 de ore, numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, tot prima administrare, este de 16.896.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!