Vaccinarea împotriva Covid-19 devine obligatorie în Austria! De când se aplică măsura

2
Publicitate

Regulile anti-Covid sunt tot mai dure în Austria. Această țară va ajunge la începutul lunii februarie primul stat european  în care vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 deveni obligatorie. Austria va introduce obligativitatea imunizării pentru adulți împotriva coronavirusului de la începutul lunii viitoare, sub riscul unei amenzi ridicate, a precizat duminică cancelarul austriac Karl Nehammer, conștient de caracterul „sensibil” al acestei premiere europene care divizează societatea.

“După cum am prevăzut, la începutul lunii februarie vaccinarea va fi obligatorie pentru adulți”, a transmis Nehammer.

Toată săptămâna a avut loc dezbateri în Parlament în jurul acestui proiect, în contextul în care 78.5% din populația eligibilă este vaccinată în acest moment cu schema completă.

“Este un proiect sensibil”, dar “conform Constituției”, care necesită “o fază de adaptare” care să le permită celor recalcitranți să se vaccineze “până la jumătatea lui martie”, a mai transmis șeful Guvernului austriac.

Nu mai puțin de 27000 de persoae au manifestat sâmbătă în capitala austriacă împotriva acestei măsuri controversate, acuzată că încalcă libertăți individuale.

De la mijlocul lunii martie, poliția va începe verificarea stării de vaccinare a oamenilor în timpul controalelor de rutină. Persoanelor care nu pot prezenta dovada vaccinării li se va cere în scris să facă acest lucru și vor fi amendate cu până la 600 de euro dacă nu o fac.

Dacă autoritățile consideră că progresul vaccinării este încă insuficient, atunci vor trimite notificări persoanelor care rămân nevaccinate, a spus Nehammer. Dacă tot nu funcționează, oamenilor li se trimite o programare de vaccinare și vor fi amendați dacă nu o țin. Oficialii speră că nu vor fi nevoiți să folosească ultima măsură. Amenzile ar putea ajunge la 3.600 de euro dacă oamenii își contestă pedeapsa și se deschid procedurile complete.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!