Vaccinare anti COVID-19. Targetul optimist al premierului, contrazis de ministrul Sănătății

Publicitate

Targetul optimist al premierului Florin Cîțu privind vaccinarea populației împotriva COVID-19, contrazis de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Deși România a ajuns la peste 100.000 de vaccinări, înregistrate în ziua de sâmbătă, 8 mai.

Previziunile prim-ministrului, care anunțase un target de 5 milioane de persoane imunizate până la 1 iunie, au fost mai optimiste, însă, cu tot valul de persoane care doresc să se vaccineze, se pare că România nu va ajunge la această cifră la data avansată de Florin Cîțu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat duminică, într-un interviu la Prima TV, că având în vedere ritmul actual de vaccinare, nu este posibil de a atinge cifra de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu ambele doze de ser până la 1 iunie, însă se va atinge un prag de 5 milioane de vaccinaţi cu prima doză la mijlocul lunii viitoare.

Totuși, oficialul de la Sănătate susține că ar fi posibil să fie atins obiectivul de 10 milioane de persoane cu două doze vaccinate până la 1 septembrie sau 10 milioane cu o singură doză până la 1 august, asta ”dacă ritmul de vaccinare ține pasul cu ritmul de distribuție și de aprovizionare vaccinuri”, în momentul de față ministrul subliniind că există vaccinuri.

Vă reamintim că de vineri după amiază, până luni dimineață, la ora 8,00, la București, are loc Maratonul vaccinării, la Biblioteca Națională și la Sala Palatului.

Potrivit CNCAV, la Maratonul Vaccinării București, unde se folosește Comirnaty produs de Pfizer, au fost imunizate 16.066 persoane în 48 de ore.

Totodată, până astăzi, 25.683 de persoane au fost vaccinate în centrele Drive-Thru din țară, acestea fiind amenajate la Arad, Oradea, București, Buzău, Cluj-Napoca, Deva, Iași, Sibiu, Suceava, Timișoara și de astăzi și la Galați.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat, sâmbătă, că în România au fost administrate 5.891.855 de doze unui număr de 3.580.368 de persoane, dintre care 1.268.881 au primit o doză şi 2.311.487 şi pe cea de-a doua.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!