USR PLUS Dâmbovița nu renunță în a cere aflarea adevărului în Dosarul “10 august”. „Cei vinovați trebuie să răspundă în fața justiției”

Publicitate

Dosarul “10 august” este plimbat în încercarea de a elibera de răspundere șefii Jandarmeriei și implicit politicienii care au fost în spatele violențelor de acum trei ani, susțin reprezentanții USR PLUS Dâmbovița. Aceștia consideră că răul provocat atunci poate fi reparat numai prin aflarea adevărului și tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați.  Potrivit reprezentanților USR PLUS  Dâmbovița, cei vinovați trebuie să răspundă cât mai urgent în fața justiției.

“Au trecut trei ani de când zecile de mii de români din diaspora și din țară care au fost gazați, fugăriți și loviți de jandarmi în 10 august vor să își găsească dreptatea în justiție și ca adevărul să iasă la lumină.

În tot acest timp, Dosarul „10 august” a tot fost plimbat și s-a încercat albirea șefilor Jandarmeriei și, implicit, a politicienilor care s-au aflat în spatele represiunii violente. Încrederea românilor în instituțiile statului poate fi redată numai prin aflarea adevărului complet și prin tragerea la răspundere a celor vinovați.

„Cred că suntem la limita acestei noțiuni de durată rezonabilă. Eu am așteptarea unei anchete corecte, rapide, în urma căreia să avem adevărul ieșit la iveală foarte clar în acest dosar”, a declarat Stelian Ion.

Noi nu am renunțat să cerem aflarea adevărului. Iar parte din acest proces presupune și o reformă profundă a sistemului de justiție, asumată de la bun început de Stelian Ion, ministrul Justiției.

Asta înseamnă, implicit, ca legile să fie îmbunătățițe, iar pași concreți pentru combaterea corupţiei şi pentru un sistem de justiţie eficient s-au făcut:

-am trimis către Parlament proiectul legislativ de desființare a SIIJ;

-am trimis către Parlament noile legi ale Justiției;

-am lansat în dezbatere publică modificările la Codul penal şi Strategia Naţională Anticorupţie pentru 2021 – 2025”, reiese dintr-o postare pe Facebook a USR PLUS Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!