USR nu a văzut cu ochi buni numirea lui Alexandru Stănescu în comitetul ANRE. Mesajul dur al deputatului Daniel Blaga

Publicitate

USR nu a văzut cu ochi buni ca Alexandru Stănescu să facă parte din conducerea Agenției Naționale  pentru Reglementare în Energie (ANRE). Mai mult de atât, reprezentanții USR au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională hotărârea de numire a fostului deputat și fratele social-democratului Paul Stănescu, în comitetului ANRE.

Un mesaj dur cu privire la această numire a avut și deputatul USR de Dâmbovița Daniel Blaga.

“Într-un an în care piața energetică a fost atât de volatilă, era firesc ca la conducerea ANRE (instituția care controlează piața de energie din România) să fie instalat un profesionist desăvârșit. Țara noastră avea acum, mai mult decât oricând poate, nevoie de asta. Jocurile politice au dictat însă altfel. Astfel, Alexandru Stănescu, un inginer mecanic agricol cu 0 experiență sau expertiză în domeniu, va conduce destinele unei instituții importante.

Ce-l recomandă pe acest domn? Ceva aparent mult mai important decât CV-ul. Gradul de rudenie. A fi frate cu secretarul general al PSD, Paul Stănescu (știam eu că recunoașteți numele), trebuie că are anumite avantaje. A fi „ratat” la mustață un nou mandat de parlamentar a ajutat de asemenea. Pe sistemul „băieți, nu mă lăsați pe dinafară, nu?”. Știm cu toții, PSD are grijă de „prieteni, la greu”.

Dincolo de salariul „baban”, de aproape 9.000 de Euro pe lună (nu cred că ar deranja pe nimeni dacă un profesionist desăvârșit ar încasa banii ăștia, atâta timp când nominalizarea sa s-ar baza pe o experiență anterioară mai mult decât apreciabilă), rămâne o singură întrebare: cine achită nota de plată? Momentan noi, cu toții. Mai ales că ultimul „șef” al ANRE s-a dovedit a fi un condamnat penal, instalat culmea! (șocant, știu), tot de către PSD. Și care n-a știut să gestioneze deloc situația energetică cu care ne confruntăm cu toții acum.

Știu că și eu și colegii mei ne repetăm, uneori obsesiv, însă până când criteriile de „selecție” în posturi cheie (și nu numai) nu vor fi realizate pe baza competențelor, a experienței dovedite și a expertizei relevante, nu vom putea decât să asistăm la astfel de numiri sinister”, a transmis Daniel Blaga.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!