USR a depus un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale. Daniel Blaga, deputat: Parlamentarii nu sunt “speciali”

57

USR a depus un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce, joi, judecătorii CCR au decis că Legea 7/2021 nu este constituțională. Astfel, vineri, USR a depus proiectul “tocmai pentru a nu permite un timp mai larg pentru dezbateri, urmând însă ca raportul comisiei în fond și, mai apoi, votul în plenul Parlamentului să fie realizate după ce este publicată în Monitorul Oficial decizia CCR de joi”.

Curtea Constituțională a României a constatat că legea a fost adoptată într-o singură zi, “cu încălcarea tuturor termenelor”, “ ceea ce reprezintă o afectare a procedurii de adoptare în ansamblul său”. Deputatul USR Daniel Blaga a transmis că “motivarea CCR se bazează pe un neadevăr” în acest sens.

“Probabil că ați aflat deja: CCR a declarat neconstituțională legea prin care am eliminat pensiile speciale pentru parlamentari. Motivarea lor se bazează pe un neadevăr, anume că legea de anul trecut ar fi fost adoptată într-o singură zi. În realitate, între depunere și adoptare au fost 8 zile. Contează mai puțin asta, acum. Ce e mai important e că USR s-a mișcat extrem de repede: am și depus un nou proiect de lege pentru a re-elimina, dacă va fi nevoie, ceea ce considerăm că reprezintă un privilegiu complet nemeritat.

Parlamentarii nu sunt „speciali”. Sunt oameni care au pur și simplu obligația de a răspunde nevoilor comunității. Credem asta. Cred asta. Astfel, dacă va fi nevoie și dacă clasa politică „veche” va continua să caute tot felul de „tertipuri” pentru a-și însuși foloase necuvenite și nemeritate, vom re și re și rere-depune proiecte legislative menite să-i aducă înapoi cu picioarele  pe pământ. Fără pensii speciale”, a precizat deputatul Daniel Blaga.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!