Urmări ale abrogării pensiilor speciale, acțiuni fără precedent în justiția dâmbovițeană. Se vor asigura doar urgențele

Publicitate

Curtea de Apel Ploiești anunță acțiuni fără precedent, ca urmare a abrogării dispoziţiilor legale ce consacră pensia de serviciu a magistraţilor!

Astfel, Adunările Generale ale Judecătorilor instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Ploieşti au hotărât suspendarea activităţii de judecată şi a celei cu publicul pe o perioadă nedeterminată, cu excepţia cauzelor urgente.

În această perioadă, programul cu publicul la compartimentele Arhivă şi Registratură şi la Biroul de Informare şi Relaţii Publice va fi redus, toate aceste informaţii fiind expres afişate pe site-urile instanţelor.

Această măsură se aplică de către Curtea de Apel Ploieşti, Tribunalul Prahova, Tribunalul Dâmboviţa, Tribunalul Buzău, Judecătoria Ploieşti, Judecătoria Câmpina, Judecătoria Vălenii de Munte, Judecătoria Sinaia, Judecătoria Mizil, Judecătoria Răcari, Judecătoria Pucioasa, Judecătoria Moreni, Judecătoria Găeşti, Judecătoria Târgovişte (care suspendă activitatea pe o perioadă de două săptămâni începând cu data de 03.02.2020), Judecătoria Buzău, Judecătoria Râmnicu Sărat, Judecătoria Pogoanele.

Ţinând seama că adoptarea măsurii de abrogare a pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate este, de asemenea, de natură a afecta însăşi activitatea instanţelor şi independenţa puterii judecătoreşti, magistraţii Curţii îşi exprimă solidaritatea faţă de formele de protest manifestate de personalul auxiliar de specialitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la legea care elimină pensiile de serviciu ale magistraţilor, adoptată de Camera Deputaţilor. Potrivit unui comunicat al Instanţei Supreme, decizia a fost luată de Secţiile Unite în prezenţa unui număr de 103 judecători, cu respectarea cerinţelor de cvorum cerute de lege.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!