Urban Titu, sancţionată de CCD! Bărcănescu şi Truţă îşi cer banii. “Să le închidă clubul”

Publicitate

Problemele financiare persistă în continuare la Urban Titu. Chiar dacă echipa din sudul județului s-a retras din campionat de săptămâni bune, foștii jucători de pe “Orășenesc” așteaptă neîncetat drepturile salariale care li se cuvin.

Fotbaliștii care trebuie urgent să-și primească lefurile restanțe sunt Constantin Bărcănescu și Andrei Truță. Ambii jucători așteaptă verdict favorabil în acest sens, după ce au depus memorii la FRF în vară. Amândoi jucătorii trebuie să-și primească salariile pe trei luni. Cum Urban nu s-a sinchisit să le acorde drepturile financiare foștilor fotbaliști, Comisia de Competiții și Disciplină din cadrul FRF a aplicat pedepse dure în dreptul clubului dâmbovițean. CCD a sancționat clubul din Titu cu o suma de 6 000 de lei, pentru neachitarea salariilor restante. În schimb, dacă Urban nu va scăpa de datorii către jucători până pe 8 noiembrie, atunci CCD va fi și mai aspră cu gruparea dâmbovițeană.

“Creditori – Constantin Bărcănescu și Andrei Truță. Debitor – Urban Titu. Obiectul dosarului: Execurare drepturi financiare. Sancțiuni: Comisia a sancționat ACS Urban Titu cu penalitate de 3 000 lei i s-a acordat un termen de grație de cinci zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24, lit. C. Al, 1 a Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul Bărcănescu Constantin. Comisia a acordat termen în data de 08 noiembrie 2017, ora 15.00, dată la care debitorul ACS Urban Titu să prezinte dovada plății față de creditorul Bărcănescu Ionel, conform Hotărârii nr. 140/CL/ 27.06. 2017, rămasă definită prin decizia nr. 43/ CR/ 03.08. 2017, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctare”, s-a hotărât la ultima ședință a Comisiei de Competiții și Disciplină din cadrul FRF. Aceeași hotărâre s-a luat și în cazul lui Truță.

Bărcănescu: “Sper să-mi recuperez banii”

Constantin Bărcănescu speră ca în cel mai scurt timp litigiul să se soluționeze, iar el să-și primească banii din contract. “Decizia va fi clară după acest litigiu: jucătorii care am depus memorii trebuie să primească trei salarii restante. Totul devenise clar la un moment dat, dar clubul a făcut recurs și astfel s-a ajuns din nou la întârzierea salariilor neplătite Din ce am înțeles, ei nu s-au prezentat la recurs și apoi clubul a avut o perioadă de 30 de zile pentru a ne plăti. Cum nu s-a rezolvat nici așa, noi am mers la AFAN, iar ei ne-au spus că ne dau salariile până pe 15 octombrie. Dar, acest lucru nu s-a întâmplat pentru că clubul s-a retras din campionat. După ultima ședință clubul a fost amendat cu 6 000 de lei pentru dosarele noastre. Dacă în continuare nu plătesc, clubul va fi depunctat și este posibil să le desființeze echipa a doua și grupele de copii și juniori. CCD va fi foarte drastică în acest sens. Eu sper să recuperez banii pentru care am muncit, dacă nu să le închidă clubul. Săptămâna viitoare ne vor suna cei de la AFAN în această privință”, ne-a declarat Constantin Bărcănescu. Pe lângă Truță și Bărcănescu, un alt jucător care ar mai fi depus memoriu la FRF a fost și Marinică Ionică.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!