Unul dintre cei mari producători de bare de oțel și oțeluri speciale din Europa interesat de preluarea COS Târgoviște, aflat în moarte clinică

Publicitate

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște a intrat pe radarul celor de la AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare de oțel și oțeluri speciale din Europa. Reprezentanții acestui grup italian sunt interesați tot mai mult  de preluarea combinatului târgoviștean, care se află în moarte clinică de o bună perioadă de timp.

Deputatul Daniel Blaga a transmis că fosta perlă a metalurgiei târgoviștene rămâne o prioritate pentru USR PLUS. Acesta a precizat că luni, președintele Sindicatului Metalurgistul COS Târgoviște, Gabriel Banu, s-a întâlnit cu administratorul Beltrame Group, Carlo Beltrame. La această întâlnire a fost prezenți atât Claudiu Năsui, ministrul Economiei, cât și deputatul Daniel Blaga. Cu toții au discutat despre cum ar putea fi preluat COS Târgoviște de către grupul italian producător de bare de oțel și oțeluri speciale.

“A fi aproape de comunitate înseamnă a căuta cele mai bune soluții, chiar și când acestea cer timp.

COS Târgoviște rămâne o prioritate atât pentru mine cât și pentru colegii mei și, prin prisma istoriei sale, un reper cu ecouri și în afara țării. Am avut astfel bucuria de a putea facilita o întâlnire între administratorul Beltrame Group, domnul Carlo Beltrame, Gabriel Banu, presedintele Sindicatului Metalurgistul de la COS Târgoviste și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, în vederea preluării combinatului dâmbovițean.

Chiar dacă discuțiile sunt încă la început, am avut privilegiul de a întâlni un investitor cât se poate de serios, familiarizat cu țara noastră și care a reușit să repună pe picioare actualul Combinat Siderurgic Donalam din Călărași, demonstrând că investițiile private rămân soluția optimă în astfel de cazuri.

Înțeleg perfect nerăbdarea comunității de aici și empatizez cu frustrările inerente. Îndemn însă la calm, reiterând o promisiune: aceea că, indiferent de ceea ce încearcă rău voitorii să transmită, rămân și rămânem aici, dornici să ajutăm și să sprijinim comunitatea târgovișteană, căutând să împlinim dorința oamenilor”, a declarat deputatul Daniel Blaga.

Combinatul siderurgic Donolam din Călărași este un alt combinat din România controlat de AFV Beltrame Group.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!