Universitatea „Valahia” din Târgoviște, gazda Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești

Publicitate

20-21 martie 2015, un nou eveniment găzduit de Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești, cu tema „Performanță și competitivitate în societatea cunoașterii”, a fost un „spațiu viu al ideilor, al curajului intelectual și al speranței că generațiile tinere vor construi, prin știință și pasiune, viitorul României”, așa cum remarca președintele Senatului UVT, conf.univ.dr. Claudia GIlia.â

Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești a fost un eveniment științific care a adus în prim-plan efervescența ideilor, entuziasmul tinerilor cercetători și angajamentul cadrelor didactice față de excelență academică.

El a fost găzduit de Facultatea de Științe Economice, unde studenți din mai multe centre universitare (UVT, ASE București, UPG Ploiești, Universitatea Athenaeum din București, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie, Politehnica București), dar și elevi din licee de prestigiu din Dâmbovița (Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgoviște, C.N. ”Nicolae Titulescu” Pucioasa, Liceul ”Aurel Rainu”, Fieni, Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu”, Găești, Seminarul Teologic ”Sf. Ioan Gura de Aur”, Târgoviște) și din Prahova (Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, Ploiești) au susținut și vor susține și astăzi peste 120 de lucrări de specialitate în diverse domenii, precum: economie și dezvoltare durabilă, marketing, contabilitate, management, administrarea afacerilor.

„M-a bucurat să văd studenți și elevi, deopotrivă, preocupați nu doar să înțeleagă concepte, ci să le provoace, să le adâncească, să le transforme în soluții aplicabile realităților economice. Curiozitatea lor, întrebările îndrăznețe, dorința de a cerceta dincolo de suprafață sunt semnele clare că spiritul academic este viu și că adevărata performanță începe cu dorința de a înțelege lumea în profunzimea ei.

Cercetarea nu este doar un demers științific; este un act de curaj. Este un drum anevoios, dar plin de revelații, pe care doar cei pasionați, răbdători și vizionari îl parcurg până la capăt. Fiecare lucrare prezentată în cele două zile ale sesiunii vor fi, dincolo de rigorile științifice, o formă de asumare – o declarație de implicare în dezvoltarea unei economii mai echitabile, sustenabile și inteligente.

Studenților și elevilor le am transmit un mesaj simplu: Aveți puterea de a genera schimbare prin cunoaștere! Nu vă temeți să puneți întrebări incomode, să mergeți împotriva curentului, să experimentați. Într-o lume în care informația este la îndemână, adevărata valoare vine din capacitatea de a o înțelege, de a o transforma și de a-i da sens.

Felicitări colegilor mei, profesori, din Facultatea de Științe Economice pentru organizarea impecabilă a evenimentului, dar mai ales studenților și elevilor care au ales, prin cercetare, să construiască o punte între teorie și realitate, între educație și acțiune, între prezent și viitor.

Felicitări doamnei decan, conf.univ.dr. Cristina Ștefan pentru dăruirea constantă și tenacitatea cu care, an de an, reușește să creeze un cadru inspirațional în care studenții și elevii se întâlnesc sub semnul cercetării și al curiozității intelectuale.

Mulțumiri partenerilor noștri!”, a transmis conf.univ.dr. Claudia Gilia.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!