Unitățile școlare din Titu se redeschid începând cu data de 8 februarie. Orașul se află în scenariul verde

Publicitate

În contextul epidemiologic actual, autoritățile orașului Titu au colaborat permanent cu directorii unităților de învățământ de pe raza localității, în scopul asigurării condițiilor optime necesare reluării activității didactice începând cu data de 08.02.2021.

Unităţile de învățământ au obligaţia să organizeze activitatea astfel încât să se prevină îmbolnăvirile cu virusul SARS-CoV-2 prin:

  1.  asigurarea implementării activităţilor de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2
  2.  organizarea spaţiilor pentru asigurarea distanţării fizice;
  3.  organizarea accesului în instituţia de învăţământ;
  4.  organizarea programului de învăţământ;
  5.  asigurarea măsurilor igienico-sanitare la nivel individual;
  6.  asigurarea măsurilor igienico-sanitare în instituţia de învăţământ;
  7.  instruirea personalului, comunicarea permanentă de informaţii către elevi şi părinţi privind măsurile de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2;

Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune inspectoratului şcolar judeţean aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe bază criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1- Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie- Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2- Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

b)Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.Scenariul 3 -Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori

a)Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar

b)Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studio.

Ținând cont de incidența de 0,88/1000 locuitori existentă la nivelul orașului Titu la data de 05.02.2021, unitățile de învățământ din localitatea noastră se vor încadra , începând cu data de 08.02.2021, în Scenariul 1- Verde.

Pe tot parcursul desfășurării activității vor fi aplicate prevederile Ordinului Comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!