Unde trebuie purtată masca de protecție în aer liber? Clarificările făcute de Raed Arafat

Publicitate

Autoritățile române au stabilit că masca de protecție va deveni obligatorie și în aer liber, în cazul în care incidența Covid trece de 1 la mie într-o localitate.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat, astăzi, care sunt situațiile în care oamenii trebuie să poarte mască pe stradă, dar și în interior. Potrivit lui Raed Arafat, vor fi acceptate doar măștile chirurgicale și cele FFP2, dar nu și cele textile sau din plastic.

“Această variantă – Omicron – este extrem de contagioasă. Asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva și în scurt timp să te infectezi. Asta înseamnă că e nevoie de aceste măști. Pe stradă se va purta mască, cu excepția momentului în care au activități individuale – activitate sportivă, plimbare în parc, unde nu sunt oameni. Când mergi pe stradă și circulă oameni pe lângă tine, trebuie să porți mască, așa cum este în multe țări care au implementat.

În stația de autobuz, de metrou, pe stradă când circulă lângă tine oameni masca trebuie purtată. Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc când nu ai alți oameni în jurul”, a transmis șeful DSU.

Raed Arafat a precizat și faptul că măsura de purtare a măștii în aer liber ar putea intra în vigoare de sâmbătă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!