Una dintre cauzele prăbușirii podului din Genova: un TIR încărcat cu 44 de tone de oțel. Un șofer român a murit în tragicul accident

Publicitate

Ştefan Khalil
Anchetatorii italieni consideră că una dintre cauzele prăbușirii podului Morandi din Genova, este un TIR, care a trasnporta 44 de tone de oțel. Atunci, și un șofer român și-a pierdut viața, în tragicul accident care a făcut 43 de victime.

Camionul aflat la limta încărcăturii legale, care este de 46,2 tone, a căzut în gol de la o înălțime de 45 de metri, pe 12 august, pe podul Morandi. Șoferul de 55 de ani a avut noroc și a scapta cu viață din acest accident.
Autoritățile italiene consideră că încărcătura camionului a dus la această tragedie. Șoferul camionului, Giancarlo Lorenzetto, a povestit presei din Italia că de multe ori când trecea pe pod îl simțea cum se mișcă, dar nu a crezut că este ceva anormal.
Șoferul nu își mai aduce aminte mare lucru după prăbușire și privește viața cu alți ochi de la acea nenorocire. Acesta a ieșit din cabină pe picioarele lui și miracolul a făcut că aceasta să pice pe roți. La câțiva metri în fața sa, era camionul condus de Marian Roṣcă, șoferul care a pierit la 5 zile după accident.
În tot acest timp, ancheta prăbușirii podului Morandii a fost una extreme de complexă și sunt posibile mai multe cazue, nu doar prezența camionului condus de Lorenzetto, care avea într-adevăr o greutate mare. Devină este și degradarea, care s-a produs în timp și a fost ignorată de autorități. Mai există posibilitatea ca un fulger să fi afectat decisiv structura metalică a construcției.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!