Una albă, alta neagră de la COS Târgoviște! Decizia de astăzi a instanței și o nouă contestație depusă de Liberty Galați

Publicitate

O veste bună în toată situația complicată de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște!

După verificarea respectării aplicării prevederilor naționale și comunitare de concurență, Consiliul Concurenței a avizat favorabil vânzarea COS Târgoviște către grupul italian AFV Beltrame.

Astăzi era așteptată și soluția dată de instanță la Contestația introdusă de Liberty Galați împotriva Hotărârii Administratorului special prin care s-a aprobat vânzarea activelor productive ale COS Târgoviște către Beltrame, din păcate amânată, așa că mai urmează iar o perioadă de așteptare.

Iată soluția prezentată pe site-ul Tribunalului Dâmbovița:

”Complet: Sindic – S1 – AMANARE

Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa

Soluția pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii formulării cererii completatoare. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului cât priveşte cererea de anulare a hotărârii adunării creditorilor. Respinge cererea de anulare a hotărârii adunării creditorilor COS Târgovişte nr. 1745/5.11.2011, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Respinge excepţia inadmisibilităţii contestaţiei formulată împotriva măsurii administratorului judiciar cuprinsă în raportul de activitate nr. 47 publicat în BPI nr. 19428/16.11.2021. Respinge contestaţia împotriva măsurii administratorului judiciar, cuprinsă în raportul de activitate anterior menţionat”.

Numai că, potrivit Sindicatului Valahia Târgoviște, ”pe 8 februarie 2022, Liberty Galați a introdus o altă contestație împotriva masurilor luate de administratorul special – Raportul de activitate nr. 48. Încă nu avem un termen dat de instanță în acest dosar”, a precizat liderul sindical Nicolae Dragodănescu.

Mâine este iar o zi grea pentru COS. 15 februarie 2022 este termenul la care se va judeca Apelul împotriva Hotărârii de intrare în faliment, pronunțată de Tribunalul Dâmbovița în iulie 2021.

Vă reamintim că din anul 2013 COS Târgoviște este în insolvență, iar declinul absolut a pornit odată cu pandemia, atingând apogeul anul trecut când au fost concediați 900 de oameni.

Producția este oprită, deși COS este singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet din România.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!