Un tânăr din Dâmboviţa a postat ştiri false despre pesta porcină. Oamenii şi-au tăiat porcii de teamă

Sursă foto: adevarul.ro
Publicitate

Ştefan Khalil
Un tânăr din Odobeṣți, județul Dȃmboviṭa a făcut o farsă mai multor locuitori din satul său. Acesta a postat pe Facebook știri false, cum că pesta porcină s-ar mai fi înregistrat în mai multe locuri din județ. O mulțime de oameni și-au tặiait porcii de teamă.

Tânărul posta știrile pe contul său de Facebook și în felul acesta a alertat foarte multă lume. Până acum, în Dȃmboviṭa, doar în Lucieni a fost înregistrat cazul de pestă porcină, fiind depistați trei porci bolnavi.
,,Breaking News. Alertă în Dâmboviţa, Odobeşți. A fost confirmat al II-lea focar de pestă porcină, la Odobeşți, Dâmboviţa”, transmitea tânărul, mesajul fiind însoţit de o fotografie de tip „breaking news” , aṣa sunau ṣtirile care ajungeau pe contul de Facebook al bặiatului.
După câteva zile de când a făcut această farsặ, tânărul și-a șters contul de Facebook. Edilii i-au liniștit pe locuitorii din Odobeṣți, și au infirmat zvonurile că în localitatea lor ar fi fost înregistrat al doilea caz de pestă porcină.
Poliția a început cercetările asupra acestui caz.Acum, tânărul riscă să fie amendat pentru răspândirea de știri false și alertare a populației.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!