Un tânăr agricultor a investit fondurile UE într-o cultură de cannabis. Fermierul e dat în urmărire generală

7
Publicitate

Un tânăr agricultor din județul Bihor, condamnat definitiv la închisoare cu executare, după ce a fost descoperit cu o cultură de cannabis în solariul ridicat din fonduri europene , a fost dat în urmărire generală. Bărbatul este căutat de oamenii legii, dar acesta este de negăsit.

Fermierul obținuse fonduri europene în cadrul programului “tânărul fermier”, bani pe care a fost obligat să-i restituie când a fost depistat că el, de fapt, cultiva plante halucinogene.

Acesta a beneficiat, în urmă cu șapte ani, de fonduri europene de 40.000 de euro pentru a dezvolta o fermă de legume, dar a fost prins după numai doi ani cultivând cannabis, în loc de roșii sau castraveți.

Bărbatul a fost descoperit chiar în două rânduri cu droguri în solar, fiind condamnat de Curtea de Apel Oradea, pe data de 18 februarie 2022, definitiv, la un an și șase luni de închisoare, potrivit adevarul.ro.

Se pare că tânărul, de profesie inginer agronom, este fiul unui cunoscut agricultor din județul Bihor. Acuzațiile au fost formulate de Direcția de investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT),  fiind vorba de deținere de cannabis, după ce în solariile sale a fost găsită o cultură de cânepă indiană.

Tânărul dispunea de corturi speciale în care creștea 42 de plante, dintre care 22 au ajuns deja la maturitate, având o înălțime de circa 85 cm, de pe care au strâns peste 1,7 kilograme de muguri, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!