Un student la drept a obținut prima victorie în fața statului român: Certificatul verde ar putea fi anulat în București

Publicitate

Un student la drept, Cristian-Adrian Secu, a contestat în instanță introducerea certificatului verde, obținând o primă victorie în fața statului român. Tribunalul Bucureşti a admis, parţial, o acţiune prin care erau constate prevederile deciziei CMBSU din 2 octombrie. În acest moment instanţa a anulat exceptarea vaccinaţilor de la restricţii, însă hotărârea nu este definitivă, scrie Gândul.ro.

Astfel, ceea ce s-ar putea anula ar fi:

În parte art. 4, art. 5 al. 2, art. 6, art. 7 al. 1 şi 2 şi art. 9 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

De asemenea, anulează în parte art. 10, art. 11, art. 12 al. 2, art. 15, art. 16 al. 1, art. 19, art. 20 al. 1, art. 21 al. 1, art. 22 şi art. 23 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

O altă prevedere care ar putea fi anulată pentru bucureșteni, după cum menționează Gândul.ro, este:

„Accesul în zonele de consum astfel delimitate şi amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

În acest moment anulările restricțiilor nu sunt definitive, putând fi modificate prin recurs. Însă, în cazul în care ele se vor menține în același stadiu, anulările restricțiilor vor fi valabile doar pentru București.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!